Har kokat en utav mina favoritsafter idag. Rabarber!
Måste helt klart plocka lite mer och koka en stöpa till, detta är sommar för mig!
Gjorde en dubbel, men kan tänka mig den kommer gå åt...
Recept:
2 liter (ca1kg) rabarber
3-4 dl vatten
4-5 dl socker
Hacka & skölj rabarbern.
Koka upp vattnet i en stor gryta och lägg i rabarbern.
Låt koka tills de gett ifrån sig saften och blivit mjuka. Tryck med slev mot kanten så man krossar dem lite.
Häll dem i en silställning och låt det rinna av i ca 30 minuter.
Mät upp saften och häll över i en kastrull.
Koka upp, och tillsätt sockret lite i taget. ca 4 dl socker/ 1 L saft.
Koka upp på nytt.
Koka upp på nytt.
Tillsätt ev. lite konserveringssmedel enl. instruktioner, brukar vara 1/5 tsk / liter saft.
Häll upp i uppvärmda flaskor och förslut.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar