torsdag 23 maj 2013

Ljuvlig hallonmousse!

Denna underbara efterrätt gjorde jag för ett par veckor sedan då jag bjöd ett par på middag. Lättsamt, snabbt och gott. Syrlig, söt och otroligt vacker med den härliga rosa färgen. 


Recept:
1 gelatinblad
ca 250 g frysta hallon
2 msk socker
1 äggvita
1/2 dl socker
2 dl grädde

Lägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter, sjud samman hallon och 2 msk socker i ett par minuter, tills alla hallon mjuknat. Sila bort kärnorna. Hetta upp saften om den svalnat och tillsätt gelatinbladet. 
Låt svalna. 
Vispa äggvitan till ett hårt skum och tillsätt sockret lite i taget under fortsatt vispning. Vispa grädden fluffig i en annan skål. Rör ut den avsvalnade hallonsaften i häften av äggvispet, vänd sedan ned grädden och resten av äggvispet. Fördela i 4 portionsskålar eller glas, och låt stå kallt minst 1 timme innan servering. 
Garnera med tex. lite vispag grädde, färska hallon och citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar