Insåg hur länge sedan det var jag bakade cupcakes idag! Så kände att det var dax!
Det blev, choklad & vanilj marmorerade cupcakes med vaniljfrosting, banancrisp och chokladhjärtan.
Ingredienser
100
g
smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 msk kako
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du
vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker
poröst. Rör ner smält smör & mjölk.
Blanda vetemjöl,
bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Dela smeten och tillsätt 2 msk kakao i den ena, rör försiktigt tillbaka i den "naturella" så man får en marmorerad effekt.
Placera ut pappersformar i en
muffinsplåt. fyll dem till 2/3.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Frosting
Ingredienser60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
Vispa i Philadelphia.
Så fina och gott såg det med ut = )
SvaraRaderaTack! =)
RaderaBlev så nöjd med frostingen, provade ett nytt recept. Blev blankare och mer lättjobbad.