Blev så grymt sugen på choklad idag...kraftig och mörk choklad. Så provade ett nytt recept på brownies. Ett riktigt måste att prova på för den choklad-tokige.
Igredienser brownies
100 g smör
100 g mörk blockchoklad
2 ägg
2 dl strösocker
1,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Tillagning
Smält smöret tillsammans med chokladen i en tjockbottnad kastrull på svag värme.
Låt det svalna något. Tillsätt ägg, socker, vetemjöl och bakpulver. Rör smeten jämn och
slät. Klä en 20x30 cm form med bakplåtspapper och bred ut smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
slät. Klä en 20x30 cm form med bakplåtspapper och bred ut smeten.
Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
Ingredienser glasyr
200 g mörk choklad
2 dl grädde
1 msk honung
50 g rumsvarmt smör
Tillagning
Smält chokladen i grädden i en kastrull, på svag värme.
Ta kastrullen från värmen och blanda ned honungen och smöret. Rör till en slät smet.
Häll glasyren över den svalnande kakan.
Låt kakan svalna i kylen minst 1 timme, och skär sedan upp den i fyrkantiga bitar.
(tips: har man lite
blockchoklad över kan man om man vill smälta den och ringla över kakan
innan den stelnat, för en ännu extra "chokladig" kaka)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar