söndag 19 augusti 2012

Cupcakes!

Insåg hur länge sedan det var jag bakade cupcakes idag! Så kände att det var dax!
Det blev, choklad & vanilj marmorerade cupcakes med vaniljfrosting, banancrisp och chokladhjärtan. 

Ingredienser
100 g smör
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl  mjölk

4 dl vetemjöl
2 msk kako 
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör & mjölk. 
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
Dela smeten och tillsätt 2 msk kakao i den ena, rör försiktigt tillbaka i den "naturella"  så man får en marmorerad effekt.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. fyll dem till 2/3.
Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.

 Frosting
Ingredienser
60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt.
  Vispa i Philadelphia.
 

2 kommentarer:

  1. Så fina och gott såg det med ut = )

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! =)
      Blev så nöjd med frostingen, provade ett nytt recept. Blev blankare och mer lättjobbad.

      Radera