söndag 1 juli 2012

Banansnittar!

De här kakorna är så goda och enkla att göra, att jag bara måste dela med mig av receptet! 


Ingredienser
5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g smör eller margarin
1 äggula

Fyllning:
3 dl finskuren banan
3 msk hackade mandlar eller nötter (kan uteslutas)

Pensling och garnering:
1 äggvita
2 msk strösocker
florsocker & citronsaft/vatten.

Gör så här
Hacka samman mjöl, socker och matfett på bakbordet. Tillsätt äggulan och arbeta ihop degen. Lägg den kallt och låt den vila i minst 20 minuter.

Kavla ut degen till tre tunna längder, 10-12 cm breda, och lägg fyllningen i en sträng på mitten. Vik degen över fyllningen så att kanterna möts på mitten och lyft över längderna på bakplåtspapper.

Pensla med vispad äggvita och strö på socker och ev. mandel.

Grädda längderna ca 20 minuter i 175 grader och skär dem varma med vass kniv. Låt de skurna längderna kallna på plåten.

Blanda florsocker & några droppar vätska och lite karamellfärg. 
Dekorera kakorna med glasyren då de svalnat. 


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar