lördag 1 september 2012

Mammas potatisbullar.

Ibland är det verkligen det lilla enkla som funkar bäst!
Oxfilé och älgstekar i all ära, men vanlig hederlig husmanskost är inte dumt ibland. Funkade aldeles utmärkt en lördagkväll ;) och enkelt! Vilket är det bästa som finns!

Recept på min mammas potatisbullar:
uppskattningsvis 1 L överbliven kokt potatis.
(behöver ej vara nykokt potatis, här är ett gyllene tillfälle att använda upp rester.) 
en rejäl klick smör
1 ägg
salt & vitpeppar

Tillagning:
Mosa potatisarna lätt med en gaffel i en bunke, tillsätt smör, ägg, salt & peppar, och kör med elvisp till du har en lättarbetad smet. Forma i handen, använde lite vatten om den är kladdig, till ca 1 cm tjocka runda "bullar"
Stek i stekpanna i lite smör. Servera direkt, med sylt och ev. lite stekt bacon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar