måndag 17 september 2012

Tre sorters godis!


Jag och min kompis Jonna Hansson är ett par riktiga mästare i köket tillsammans. 
Vi är lika intresserade av bakning & matlagning båda två, och bollar mycket recept emellan oss, som vi sedan provar ihop. I helgen stod tre sorters godis på listan och det blev verkligen succé! 
Vi gjorde nötfri Rocky Road, Mariannebräck & supergoda Bountybollar.  

Recept Rocky Road:
250 g ljus eller mörk blockchoklad
1 handfull eller mer mini marsmallows
20 st sönderklippta dumlekolor.

Smält chokladen i mikrovågsugn eller över vattenbad, tillsätt dumle & marshmallows, rör om.
Bred ut på bakplåtspapper och toppa med lite mera minimarshmallows. Låt stelna helt i kylen, och skär sedan i små fyrkantiga bitar. Supergoda!!


Recept Mariannebräck:
300 g vit choklad
5msk kokos
2 tsk rivet citronskal
1 liten påse krossade Marianne godisar.

Smält chokladen i mikrovågsugn, eller över vattenbad.
Tillsätt, kokos, marianne, och citronskal. Blanda väl. Bred ut ett tunt lager på ett bakplåtspapper.
Låt stelna helt i kylskåp och bryt dem sedan i lagomt stora bitar. Passar utmärkt att frysa!


Recept Bounty-bollar:
1 påse kokos
4 dl florsocker
6 msk smör
6 msk grädde
250-300 g choklad.

Blanda kokos med florsocker, smält smör och blanda ned det tillsammans med grädden. Blanda ihop till en smet. Rulla sedan små runda bollar och placera på bakplåtspapper eller på en tallrik.
Ställ dem kallt, gärna i frysen så de stelnar fortare. Smält chokladen och doppa bollarna, plocka upp dem med hjälp av en gaffel eller tandpetare och lägg dem i fina formar. Låt stelna.
Hur goda som helst! Förvara dem i kylen eller i frysen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar