måndag 1 oktober 2012

Kladdig Chokladkaka

Det här receptet har jag fått av Linda. =) Det är en saftig, kraftig och helt enkelt underbar chokladkaka.
Godast om den får stå över natten, perfekt med lite vispad grädde eller vaniljvisp. Även jättegod till lite fruktsallad. 

Ingredienser:
200 g ljus eller mörk blockchoklad
180 gram smör
2 dl starkt kallt kaffe
4 st ägg
1,75 dl strösocker
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver.

Tillagning:
Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret tillsammans med chokladen på svag värme. Tillsätt kaffet. 
Vispa ägg och socker ganska länge. Blanda mjöl och bakpulver. Smöra en form med smör och kokos, eller ströbröd. Rör samman alla ingredienserna och häll i formen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 20 min. Den skall vara lite lös i mitten då den är klar, det stelnar då den svalnar.

Jag dekorerade min med vispad grädde, lite smält apelsinchoklad, chokladflarn, och skivad nektarin.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar