söndag 7 oktober 2012

Lättfrusen phillyglasstårta

Jag och Jonna gjorde denna till tjejkvällen i helgen. Helt underbart god & lätt att göra! Extra god blir den eftersom det är vaniljstång i den. Servera den med eller utan bär. Man kan även välja bort gelatinet om man vill, och servera den halvfrusen. Men gelatinet gör att den behåller formen även då den tinat :)


Ingredienser:
1 marängbotten
2 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl strösocker
4 äggulor
4 äggvitor
200 g philadelphiaost.
4 dl vispgrädde

Tillagning:
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 min, klyv och skrapa kornen ur vaniljstången.
Skilj äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. 
Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfröna.Vispa ner philadelphiaosten.
Vispa grädden i en skål för sig och vänd ner den i äggsmeten. Lyft upp det blötlagda gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några matskedar av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten  Vispa äggvitorna till toppigt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten.
 Lägg marängbottnen i en form med löstagbar kant. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar. Ta ut och dekorera tårtan med bär, och temperera den en timme i kylen eller 45 min i rumstemperatur.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar