tisdag 5 februari 2013

Mazarintårta!

Jag älskar bakverk som är snabba och lätta att göra. Detta är ett klassiskt sådant, så lätt att jag memorerade receptet utantill. Ni måste prova denna, frisk och lagomt söt. Godast dagen efter.


Recept:
200 g rumsvarmt smör
400 g mandelmassa
4 ägg
1 dl mjöl

4-5 kiwi eller annan frukt.
1 dl aprikosmarmelad.

Värm ugnen till 175 grader, smöra och bröa en form ca 22-24 cm i diamter. Jag använde en pajform med löstagbar kant. Vispa riven mandelmassa och smör till en krämig smet, tillsätt äggen, ett i taget. Rör försiktigt ned mjölet sist. Grädda kakan i mitten av ugnen ca 35 minuter. Låt svalna.
Toppa med skivad kiwi, eller annan frukt. Värm marmeladen i en kastrull, låt svalna något, och pensla ovanpå. Ger glans och god smak!

Jag bjöd mor och far på denna läckerhet i söndags.
Den passar perfekt att serveras med en klick grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar