tisdag 29 januari 2013

Extra kladdig kladdkaka med nötter & chokad.

Hittade det här recepet i Expressens Mitt kök tidning härom dagen. Blev sugen direkt, modifirerade det dock något, med vit choklad som topping och med hackade hasselnötter istället för mjölkchoklad och jordnötter. Men man kan ju toppa med vad man känner för. Fantastiskt god blev den ialla fall, godast dagen efter då den fått sätta sig lite. Kladdig i mitten, och saftig hela vägen igenom, lite söt med den vita chokladen, och crunchy med nötterna på. Helt enkelt perfekt! 


Recept: 
(ca 12 bitar)
Ingredienser: 
300 g smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 dl kakao
100 mjölk/blockchoklad

Topping:
1-2 dl hackade nötter
100 g hackad choklad.

Sätt ungen på 175 grader, smöra och bröa en springform ca 20-22 cm.
Smält smöret och låt det svalna. Vispa samman ägg och socker vitt & poröst. Blanda vetemjöl och kakao, vispa ned smör och mjölblandningen växelvis i äggsmeten. Hacka chokladen fint och tillsätt i smeten, rör till en slät smet. Fördela smeten i formen och strö över choklad och nötter. 
Grädda på nedersta falsen i ugnen i ca 20-25 min. Var inte rädd att ta ut kakan för tidigt, knepet är att låta den vara lite lös i mitten, det stelnar då den svalnar! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar