måndag 16 juli 2012

Cheesecake.

Det här receptet gör jag alltid då jag är sugen på cheesecake.
Den är så lättsam att göra, och är helt otroligt god. Man kan verkligen variera den med vad man vill också. Har gjort den med jordgubbar, med björnbär, physalis, kiwi, vindruvor. Säkerligen ljuvlig med hallon eller blåbär på! 

Här är receptet:

Botten:
125 g digestivekex
75 g mjukt smör

(om du gör i en springform med löstagbar kant räcker det med en sats av bottensmeten. Jag gör oftast i en pajform med räfflade kanter, och då går det alltid åt dubbelt. Beror på val av form =)) 

Fylling: 
  300 g cream cheese (philadelphia)
0.75 dl florsocker (60 g)
1 tsk vaniljsocker
2.5 dl vispgrädde

Gör så här:  
  Kör kexen i en matberedare tills de är smuliga, tillsätt smält smör, och kör tills det blandats.
Pressa ut blandningen en form, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant. 
Grädda bottnen i ugnen i 175 grader i ca 10 min. Efter man tagit ut kakan, kan man med sked försiktigt trycka till kakblandningen i formen så den blir riktigt kompakt. Låt sedan svalna helt.
 
Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker tills det är slätt.
Vispa grädden rätt hårt och vänd ner den i cream cheese-smeten.
Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. 
Dekorera med valfria frukt eller bär. 
Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller helst över natten.

2 kommentarer:

  1. Åh vilka fina bakverk och bilder!!!

    Att dekorera dem med blommor är ju bara så klockrent och förhöjer jättemycket...

    Snyggt jobbat och inspirerande!:)

    SvaraRadera
  2. Tack så jättemycket!
    Ja, jag älskar att dekorera med blommor, gör det väldigt ofta! =)

    SvaraRadera