onsdag 11 juli 2012

Chokladkolasnitt

Det här receptet har jag fått av Jonna! <3
Goda och på tok för lättätna! Gillar ni kolasnittar & choklad, kommer ni älskar de här.
Ni bara måste prova!

Ingredienser
  100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
2 msk ljus sirap
2 1/2 msk kakao
2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker

Så här gör du:
 Sätt ugnen på 175˚C. Vispa smör, socker & sirap ljus och porös. Sikta ner mjöl, kakao, vaniljsocker och bikarbonat. Kör med elvisp, eller bakmaskin tills det har blivit en smulig deg. Tryck ihop degen med handen i bunken.

Ta upp degen på köksbänken och dela den i två delar, rulla ut varje del till en längd som är lika lång som plåten. Lägg rullarna på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna lite. De flyter ut i ugnen, men behöver ändå jämnas till lite med handen. Baka mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt längderna svalna lite innan du skär dem i sneda bitar. Låt kakorna kallna på plåten.
(valfritt om man vill toppa med pärlsocker)

 Tack Jonna! <3

2 kommentarer:

  1. Tack snälla för länken! Vilken fin blogg du har. Hoppas du ska trivas med bloggandet, det är verkligen superkul. Stor kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack själv! Hoppas det var okej att jag länkade till dig. Följt din blogg så länge, och gillar den så mycket! Kändes så självklart att länka till dig då jag själv började blogga. Det kändes lite överväldigande till en början, men nu älskar jag det =)Är verkligen superkul!

      Stort stort tack till dig!
      Stor kram!

      Radera