Har gjort mozartkulor/påskpraliner i veckan. Hur gott som helst och verkligen busenkelt att göra!
Recept:
(blir ca 50 st, beroende på hur stora man gör dem)
1/5 paket odense nougat
ca 400 g mandelmassa
200-250g choklad, eller candymelts.
Hacka nougaten i små fyrkantiga bitar, låt den vara lite kyld innan så blir den lättare att skära.
Skiva eller nyp små bitar av mandelmassan i lagomt stora bitar, den skall täcka nougatfyrkanten. Rulla till runda kulor, eller som jag gjorde nu till påsk, forma till små ägg.
Smält chokladen över vattenbad eller i micro, doppa dem med hjälp av en gaffel eller tandpetare, låt dem stelna på bakplåtspapper, och dekorera dem =)
Jag gjorde massor av dessa, la i påskägg och gav bort till mina kollegor och föräldrar.
Vilka vackra! Brukar göra mozartkulor till jul, men har aldrig tänkt utanför boxen att inte göra dem runda, blev hur bra som helst ju!
SvaraRadera