onsdag 27 mars 2013

Påskpraliner.

Har gjort mozartkulor/påskpraliner i veckan. Hur gott som helst och verkligen busenkelt att göra!


Recept:
(blir ca 50 st, beroende på hur stora man gör dem)
 1/5 paket odense nougat
ca 400 g mandelmassa
200-250g choklad, eller candymelts.

Hacka nougaten i små fyrkantiga bitar, låt den vara lite kyld innan så blir den lättare att skära.
Skiva eller nyp små bitar av mandelmassan i lagomt stora bitar, den skall täcka nougatfyrkanten. Rulla till runda kulor, eller som jag gjorde nu till påsk, forma till små ägg. 

Smält chokladen över vattenbad eller i micro, doppa dem med hjälp av en gaffel eller tandpetare, låt dem stelna på bakplåtspapper, och dekorera dem =) 
Jag gjorde massor av dessa, la i påskägg och gav bort till mina kollegor och föräldrar. 

1 kommentar:

  1. Vilka vackra! Brukar göra mozartkulor till jul, men har aldrig tänkt utanför boxen att inte göra dem runda, blev hur bra som helst ju!

    SvaraRadera